top of page

מה זה וויקס טורבו


לפני יומיים, ב-25.2.2019, וויקס יצאה בהכרזה על ״וויקס טורבו״. להודעה הזו קדמו חודשים רבים של ספקולציות וטיזרים לגבי פיצ׳ר חדש שיהפוך את אתרי וויקס למהירים ביותר באינטרנט. אחד הטיעונים האחרונים שעוד נשארו כנגד וויקס הוא הטיעון שאתרי וויקס נטענים ממש לאט. אז קודם כל במהלך החודשים האחרונים היה שיפור משמעותי בטעינת אתרי וויקס, כך שאתרים הבנויים נכון יכולים להיטען בשתי שניות או אפילו בשנייה אחת, אבל עכשיו הגיע וויקס טורבו שאמור לטרוף את כל הקלפים.

למה זה חשוב שהאתר יטען מהר? בשביל להבין את המשמעות של מהירות טעינת אתר, נדמיין את עצמינו בעת כניסה לאתר מסוים. מה קורה אם האתר נטען לאט? נתייאש ונעזוב אותו, נכון? אז זו בדיוק הסיבה שמהירות טעינת האתר היא חשובה. טעינה איטית = נטישה = דירוג נמוך יותר בגוגל. זה ממש על קצה המזלג, כמובן שלדירוג האתר שלך בגוגל יש עוד הרבה פקטורים אבל מהירות הטעינה היא חלק אינטגרלי בכך.

המאפיינים של וויקס טורבו וויקס טורבו כולל מספר מאפיינים שיחד מרכיבים את התמונה השלמה:

1. Server Side Rendering – מה שזה בעצם אומר זה ש״תמונה״ של האתר שלך נשמרת על השרת של וויקס כך שכאשר יש כניסה חדשה לאתר, מה שניתן לראות זה את אותה תמונה, עד שהאתר נטען כמו שצריך במחשב היעד. או בקיצור – בזמן שנכנסת לאתר וראית את עמוד הבית (או את העמוד אליו נכנסת ישירות), הוא נטען ברקע ועד שהבנת מה קורה, האתר נטען ב-100%. השילוב של הרינדור יחד עם יכולות מרשימות יותר של שרתי וויקס מוביל לביצועים מרשימים בטעינת האתר, ולא משנה מאיפה נכנסת לאתר או איפה נמצאים השרתים.

2. SSR Caching – לפעמים גם לשרת לוקח כמה שניות להעלות תמונה של אתר ששמורה אצלו, בעיקר עם מדובר באתר ״כבד״, אז וויקס החליטה לשפר גם את הנושא הזה עם מה שנקרא ״מטמון הרינדור של צד-שרת״. ובעברית: כאשר יש כניסה לאתר שיש לה מאפיינים מסוימים (למשל סוג מכשיר ממנו התבצעה הכניסה), הפעם הבא שתהיה כניסה עם אותם מאפיינים, מה שתוצג היא התמונה שנשמרה במטמון השרת מהכניסה הראשונה בעלת אותם מאפיינים. לדוגמה: רונן מרעננה היה הראשון להיכנס לאתר מסוים דרך מכשיר סמסונג 9. הופ! יש תמונה של האתר במטמון השרת. כמה זמן לאחר מכן, ליטל מראש פינה נכנסה לאותו אתר עם הסמסונג 9 שלה. מה שהיא תראה זו התמונה שהשרת שומר במטמון שלו מאז שרונן נכנס.

3. מבנה אתר חד יותר – כאשר בנית את האתר שלך, כל הזמן חשבת איך הוא יראה ומהי הדרך הטובה ביותר לעצב אותו. אז וויקס רוצה שהתוצר הסופי יראה טוב וחד בדיוק כמו שהתכוונת. וויקס עברה להשתמש ב-CSS לתצוגת האתרים (במקום להישען על טכנולוגיית JS כפי שהיה עד היום). מה זה אומר? שהאתר שלך יראה טוב יותר, ומהר יותר.

4. רשת שרתים נרחבת יותר – וויקס הכפילה פי 4 את מספר השרתים שלה ברחבי העולם, מה שאומר שכיום יש יותר שרתים במקומות שונים בעולם, כך שהאתר שלך ישמר על שרת הקרוב יותר אליך, ומה שקרוב יותר, לוקח לו פחות זמן להגיע (כל הכבוד לפיזיקה!). מעבר לכך העובדה שיש יותר שרתים בעולם מאפשרת גיבוי נרחב יותר של האתרים. גיבוי של האתר שלך נשמר בכמה מקומות בעולם כך שלא משנה מה קורה, יש סיכוי נמוך בהרבה שהאתר ״ייפול״ ולא יהיה זמין לצפייה בכל זמן נתון.

עד לפה הצגתי לך את כל הדברים החדשים שוויקס טורבו מציע. חשוב לזכור שכל זה מתבסס ומתלבש על פיצ׳רים ומאפיינים שכבר היו קיימים בוויקס ועברו מתיחת פנים. הנה רשימה חלקית:

1. שכבות אבטחה – וויקס ייצרה מספר שכבות הגנה לאתרים שלנו כך שלא תהיה הפרעה בגלישה באתרים בין אם בעקבות מתקפת סייבר, בוטים ועוד העלולים לגרום לנפילת האתרים או העלולים לגשת למידע רגיש ואישי.

2. הצפנת בסיסי הנתונים – וויקס פועלת עפ״י תקן שימוש בכרטיסי אשראי בינלאומי ועברו הסמכה ברמה הגבוהה ביותר (accreditation). אחד הדברים החשובים ביותר הוא שמירה על הפרטים האישיים של כולנו, ולכן וויקס שומרת באדיקות על התקנים ועל רמת ההסמכה הגבוהה ביותר.

3. רישום וכניסה מאובטחים לכל השירותים – כל רישום באתר עובר דרך שרתים מאובטחים והמידע נשמר דרך תקשורת מאובטחת של HTTPS/SSL.

4. תעודת אבטחה SSL לכל אתרי וויקס – וויקס מבינה שגוגל מעדיפה אתרים המוגדרים כ-HTTPS ולא HTTP, וגם מכירה ביתרונות האבטחה עם תעודת אבטחה מסוג SSL, ולכן וויקס נותנת לכל האתרים שלה תעודת אבטחה בין אם מחוברים כדומיין ראשי או משני.

5. עדכוני אבטחה אוטומטיים – אחד הדברים היפים ביותר בוויקס. לנו לא נשאר לעשות כלום בשביל לקבל אתרים מאובטחים, וויקס דואגת לעדכן את השרתים שלה כך שכל עבודת העדכון נעשית מאחורי הקלעים ולנו נותר רק ליהנות מהתוצאה.

ואחרון אחרון חביב: SEO – אופטימיזציית מנועי החיפוש בוויקס, לא רק שאפשר לבנות אתר מהמם שיניב לך תוצאות, וויקס בנויה בצורה כזו שגם ניתן להכין את האתר לתצוגה אופטימלית במנועי החיפוש (או תכל׳ס בשביל גוגל... מנועי החיפוש האחרים נראה שלאט לאט נעלמים). 1. אינדוקס מיידי בגוגל – וויקס משתפת פעולה באופן ישיר עם גוגל כך שבשימוש ב-SEO Wiz של וויקס מפת האתר שלך מוגשת ישירות לגוגל, והדומיין של האתר שלך מאושר (verified) באופן מיידי.

2. Wix SEO Wiz – המוצר הזה נותן לך תכנית SEO אישית וייעודית לאתר שלך הסורקת את כל עמודי האתר ובודקת האם יש אלמנטים שחסרים כמו כותרות מטא, תיאורי מטא, או טקסט חלופי לכל התמונות.

3. SEO דינאמי לעמודים דינאמיים – בשימוש בפאנל ניהול ה-SEO של העמודים הדינאמיים ניתן לייצר תבניות SEO המשקפות באופן אוטומטי את המידע שנרצה להציג עבור כל אחד מהעמודים הדינאמיים.

4. מערכות ניטור ואנליטיקס – בוויקס יש אינטגרציה חלקה ופשוטה לשימוש עם גוגל אנליטיקס (ועוד כלים נוספים הנפוצים בשוק) כך שניתן לעקוב אחרי התנועה באתר ולשפר את נראות ופונקציונליות האתר.

אז מה נשאר לך לעשות בשביל ליהנות מוויקס טורבו? במילה אחת: כלום. ביותר מילים: כל אתרי וויקס נהנים מתשתית וויקס טורבו מבלי שיש איזה צורך לעשות משהו. אבל אם בכל זאת בא לך אז אפשר להשתמש בכלי של וויקס לבדיקת מהירות טעינת האתר: https://www.wix.com/turbo/home, במידה ויש שיפורים שניתן לעשות במבנה האתר, מיד לאחר שמתקבלות תוצאות הבדיקה יופיע לך קישור לעמוד התמיכה שמסביר מה עובד ומה לא עובד עם וויקס טורבו (או בקיצור, כאן: https://support.wix.com/en/article/get-wix-turbo).

וויקס טוענת שכלי בדיקת מהירות הטעינה שלה מדויק יותר מזה של אחרים (כלומר מדויק יותר מזה של גוגל). אני חייבת לציין שבהתחלה זה היה נשמע לי קצת ״אין הנחתום מעיד על עיסתו״ וכזה, אבל האמת היא שיש לוויקס טיעון הגיוני. הטיעון של וויקס הוא שכיוון שוויקס היא זו שבנתה את אתרי וויקס אז היא, כחברה, מכירה את כל האלמנטים והחלקים שיש באתר וכן יש לה גישה לכל פסיק ונקודה שיש בקוד של האתרים שלה, משהו שאין למתחרה. ולכן, וויקס מקבלת פידבק מהקוד שבאתר בנקודות זמן מדויקות יותר.

בסיכומו של דבר מה שחשוב זה מה שקורה בפועל: כמה זמן לוקח לאתר שלך להיטען? כמה זמן עד שהכל מתפקד ואפשר לעשות פעולות שונות באתר (לגלול, ללחוץ על כפתורים, שקופיות שמתחילות לרוץ וכו׳). אז אני ממליצה להתחיל בבדיקה של וויקס, לראות מה מומלץ עבור האתר הספציפי שלך, ולעשות את השינויים המומלצים לשיפור טעינת האתר.

בהצלחה!

המאמר המקורי פורסם באנגלית בבלוג של וויקס


888 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page